امروزه ایمیل مارکتینگ، از ارسال پیام‌های ساده‌ی یک‌طرفه با پاسخگویی خودکار ، به شیوه‌ی آگاهانه‌تری برای برقراری ارتباط با مشتریان از طریق ایمیل تبدیل‌شده است. با پیشرفت تکنولوژی، تجار و صاحبین کسب‌وکارهای مختلف این امکان را یافته‌اند که در تنظیم ایمیل‌های خود، به علایق، تمایلات و پیشینه‌ی خرید مشتریان خود، بیشتر توجه کنند و درنتیجه ایمیل‌های هدفمندتری را برای کسب نتایج بهتر برای مخاطبین خود ارسال کنند.

۱- ایمیل مارکتینگ دقیقا چیست؟

اگر بخواهیم تعریف ایمیل مارکتینگ بگوییم که هر ایمیلی که محتوای آن به نحوی کالا یا خدمات شما را تبلیغ کند، یک تقاضا برای استخدام و جذب نیرو داشته باشد و یا هر حرکتی در راستای افزایش فروش شرکت تان داشته باشد می تواند در زمره ی ایمیل مارکتینگ قرار بگیرد.

۲- ایمیل مارکتینگ چه فواید و کاربردهایی دارد؟

۶ دلیل اصلی که ثابت می کند ایمیل مارکتینگ برای کسب و کارتان مفید است را از زبان ما بازگو می کنیم:

  1. زمان و انرژی کم: به نسبت سودی که برایتان دارد به تلاش و صرف زمان بسیار کمی نیاز دارد.
  2. شخصی سازی: بر خلاف تلویزیون، تبلیغات چاپی و بسیاری از رسانه های دیگر، شما می توانید ایمیل تان را هر طوری که خواستید، با هر اندازه، شامل هر چیزی و به صورت شخصی سازی شده با هر مخاطبی طراحی و ارسال کنید.
  3. تفکیک مخاطبان: می توانید “مخاطبان یا مشتریان بالقوه” را از “مشتریان فعلی” به راحتی جدا کنید و برای هر کدام برنامه ای جداگانه داشته باشید!
    مشتریان کنونی‌تان را وفادار کنید و مشتریان بالقوه را به خرید تشویق کنید.
    آیا در تلوزیون یا بیلبورد می توانید این کار تفکیک را انجام دهید؟! مسلما نه!
  4. فرکانس بالاتر در ارتباط با مخاطب: ایمیل مارکتینگ، به دلیل این که زمان کمی میگیرد و طراحی آن راحت است می تواند تناوب ارتباط شما را با مشتری زیاد کند.
    مثلا شما با روش های دیگر تبلیغاتی ممکن است بتوانید ماهی یکبار یا هر دو هفته یکبار (با صرف هزینه مالی و زمانی زیاد) با مشتریان و مخاطبانتان ارتباط برقرار کنید، ولی در ایمیل مارکتینگ این کار را سریعتر، راحت تر و کم هزینه تر انجام می دهید.
  5. اطلاع رسانی: با ایمیل مارکتینگ می توانید یکی از مراحل مهم فروش یعنی ایجاد آگاهی را از محصول یا خدمات یا برندتان به وجود آورید.
  6. پشتیبانی از مشتری: با ایمیل مارکتینگ می توانید وفاداری خود را به مشتری نشان بدهید، می توانید در قالب ایمیل، خدمات پشتیبانی خود را به مشتری ارائه دهید.

باوجود قابلیت‌های فراوانی که امروزه در سیستم ایمیل مارکتینگ وجود دارد، باید ۷ نکته‌ی اصلی را در رابطه با ایجاد کمپین‌های تبلیغاتی موفق درزمینه‌ی بازاریابی ایمیلی در نظر داشته باشیم، تا بتوانیم روابط مستحکم‌تری را در جهت رشد برند خود ایجاد کنیم

۱٫ نرم‌افزار مناسب را برای تبلیغات ایمیلی انتخاب کنید.(ایمیل مارکتینگ)

نرم‌افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری، از مدل‌های ساده‌ی پایگاه داده تا سیستم‌های پیشرفته‌ای که شامل مدیریت منابع فروش، کارت‌های بانکی، برنامه‌های بازاریابی و کمپین‌های رفتارشناسی ایمیل‌ها (شناخت ویژگی‌ها  و تمایلات گیرنده‌ی ایمیل در جهت بهبود ایجاد روابط) می‌شود را پوشش می‌دهند. وب‌سایت Infusionsoft یک نرم‌افزار مدیریت ارتباط با مشتری با قابلیت‌های کاملی اعم از مدیریت کمپین تبلیغاتی و پایگاه داده، و اطلاعاتی درباره‌ی علایق، تمایلات و پیشینه‌ی خرید کاربران ارائه می‌دهد تا بتوانید کمپین‌ها و پیام‌های خود را مدیریت کنید. سیستم‌های دیگر مانند: Mail Chimp، Constant contact و AWeber سرویس‌های ابتدایی‌تری را در رابطه با مدیریت کمپین‌های تبلیغاتی و پایگاه داده‌ها ارائه می‌دهند. در کمپین تبلیغاتی خود به چه نوع اطلاعاتی نیاز دارید؟ فهرستی از این اطلاعات تهیه کنید تا بتوانید سیستم‌های مختلف را باهم مقایسه کنید و نرم‌افزار مطلوب خود را انتخاب کنید.

۲٫ فهرستی از آدرس‌های ایمیل تهیه کنید.(ایمیل مارکتینگ)

حتی اگر به ۱۰ آدرس ایمیل دسترسی دارید، از آن‌ها فهرستی تهیه کنید و آن را به پایگاه داده‌ی خود بیفزایید. زمانی که فهرست خود را کامل کردید، کمپینی را راه‌اندازی کنید و با اعضای لیست خود ارتباط برقرار کنید. فراموش نکنید که حداکثر ۲ ایمیل در ماه به آن‌ها بدهید و اینباکس آن‌ها را پر نکنید؛ از کمیت پیام‌های خود بکاهید و به کیفیت آن‌ها بپردازید.

روش هایی را اشاره میکنیم که از طریق آن بتوانیم بانک ایمیل مارکتینگ خود را بزرگ تر کنیم .

) منوی وب‌سایت: می‌توانید بخشی به نام “ثبت‌نام کنید”، Register یا Sign Up در منوی وب‌سایت‌تان قرار دهید.

) Call to Action فیس‌بوک: بعد از اینکه یک صفحه تجاری در فیس‌بوک برای خودتان ساختید،می‌توانید یک Call to Action برای مخاطبان‌تان بسازید. به این لینک مراجعه کنید: Face Book Call to Action Button

) تصاویر جذاب: از یک گرافیست کمک بخواهید تا تصاویری جذاب را برای تشویق مخاطب، به ثبت‌نام در وب‌سایت‌تان طراحی کند. این تصویر را در تلگرام، اینستاگرام، توییتر و فیس‌بوک به اشتراک بگذارید.

) نمایشگاه: در یک نمایشگاه یا رویداد مانند الکامپ (یا هر نمایشگاه و رویداد مرتبط به کسب و کارتان) شرکت کنید. کارت ویزیت‌ها را (که خب شامل ایمیل هستند!) جمع‌آوری کنید. یک تبلت یا تلفن همراه هم که همراهتان است و می‌توانید از بازدیدکنندگان غرفه خود، ایمیلشان را در صورت تمایلشان ثبت کنید.

) امضای ایمیل شخصی: در امضای ایمیل شخصی‌تان، نوشته‌ای را قرار دهید، که به فرم ثبت ایمیل لینک است.

) رویداد: در رویدادهای مختلفی که برگزار می‌کنید، از همایش و سمینار بگیرید تا دوره آموزشی، می‌توانید از مخاطبان‌تان ایمیل جمع‌آوری کنید.

) امکانات: به کاربران‌تان یک اینفوگرافی خوب، یک راهنمای کامل (مثلا برای نوشتن طرح کسب و کار)، آنالیز سئو رایگان، سِت آیکن‌های Business برای Illustratorr و… بدهید و در ازای آن، از او یک ایمیل بخواهید.

) تشویق به دعوت دوستان: از کاربران بخواهید که دوستان‌شان را برای ثبت ایمیل دعوت کنند و ازای آن، به آن‌ها (مثلا) یک بن تخفیف بدهید.

) استفاده از Light Box: ترتیبی دهید تا زمانی که یک کاربر وارد وب‌سایت شما شد، یک Light Box ظاهر شود و از کاربر، ایمیلش را بخواهد.

) اشتراک با دوستان: همیشه یک لینک اشتراک‌گذاری با دوستان از طریق ایمیل، در تمامی ایمیل‌های خود قرار دهید.

) قبل از راه‌اندازی سایت: زمانی که وب‌سایت‌تان را راه‌اندازی نکرده‌اید، یک فرم در آن قرار دهید که اگر کسی وارد وب‌سایت‌تان شد، از او ایمیلش را بخواهد.

Tab جدید در فیس بوک: یک Tab جدید در صفحه تجاری فیس بوکتان بسازید که شامل فرم ثبت ایمیل می‌باشد.

) تخفیف مخصوص خبرنامه: یک تخفیف جداگانه و مخصوص، فقط و فقط برای ثبت نام در خبرنامه اختصاص دهید. تاکید می‌کنیم که این تخفیف را فقط برای این یک مورد به مخاطبان‌تان بدهید.

) تلفن: اگر کسی با شرکت شما تماس گرفت، مکالمه را تا زمانی که از او یک ایمیل نگرفته‌اید قطع نکنید!

) کانال تلگرام: در کانال تلگرام خود بخواهید که ایمیل‌شان را در ازای دریافت چیزی (نمونه طرح کسب و کار، قالب Word Press، آنالیز رایگان سئو و…) به شما بدهند. آیدی ادمین کانال را نیز در دسترس مخاطب قرار دهید.

) گروه تلگرام: اگر گروهی در تلگرام دارید، قوانین خود را در گروه، Pin کنید و یکی از قوانین را ا۹علام یک آدرس ایمیل و آدرس صفحه لینکدین (برای ردگم‌کنی!) وضع کنید.

) انتهای مقالات: در صورتی که فکر می‌کنید مزاحمتی برای کاربران‌تان به وجود نمی‌آید، یک باکس دریافت ایمیل را در انتهای هر مقاله قرار دهید.

) کامنت‌ها: هر کس که بخواهد برای پست بلاگ شما کامنت بگذارد، باید ایمیل خود را وارد کند!

۳٫ از فرم‌های جمع‌آوری اطلاعات تماس کاربران استفاده کنید. (ایمیل مارکتینگ)

می‌توانید به‌سادگی فرم‌هایی را در ادامه‌ی پست‌های وبلاگ یا وب‌سایت خود قرار دهید و به بازدیدکنندگان اجازه دهید که اطلاعات تماس خودشان را مانند آدرس ایمیل، نام و شماره تلفنشان را به شما بدهند.

۴٫ اهداف خود را مشخص کنید. (ایمیل مارکتینگ)

پیش از اینکه اولین کمپین خود را طراحی کنید درباره‌ی اهداف خود بیندیشید! از تشکیل کمپین تبلیغاتی خود می‌خواهید به چه دستاوردهایی برسید؟ آیا قصد دارید روابط مستحکم‌تری برقرار کنید؟ یا می‌خواهید اعضای لیست خود را به مشارکت در خرید ترغیب نمایید یا به آن‌ها شیوه‌ی این مشارکت را توضیح دهید؟ اهدافتان را از ارسال ایمیل‌هایتان مشخص کنید، و پیام‌ها و کمپین‌های تبلیغاتی‌تان را حول محور این اهداف طراحی کنید.

۵٫سیستم‌های ارسال ایمیل خودکار طراحی کنید. (ایمیل مارکتینگ)

حداقل ۶ ایمیل را در نظر بگیرید که در زمان و تاریخی که شما تعیین می‌کنید به‌صورت اتوماتیک به اعضای لیست شما ارسال شوند. سعی کنید که این پیام‌ها کوتاه، ساده و دقیق باشند و صرفاً جنبه‌ی تبلیغاتی نداشته باشند. از این نوع ایمیل برای آموزش و برقراری ارتباط با مخاطب استفاده کنید و لینک‌های زیادی را برای اطلاعات بیشتر در اختیار او قرار دهید. در این صورت است که می‌توانید در مخاطب علاقه ایجاد کنید و او را در پروسه‌ی بازاریابی نگه‌دارید.

۶٫ در ایمیل خود پروسه‌ای را ترتیب دهید که در صورت واکنش مطلوب کاربر، او را به‌طور خودکار به‌سوی عملکرد دلخواه شما هدایت کند.(ایمیل مارکتینگ)

برای توضیح این پروسه مثالی می‌زنیم: فرض کنید مخاطب شما، بر روی لینک مربوط به یکی از محصولات شما که در ایمیل خود قرار داده‌اید، کلیک می‌کند، در این صورت بلافاصله بعد از کلیک، علاوه بر هدایت کاربر به‌سوی صفحه‌ی هدف می‌توانید یک پروسه خودکار به این لینک اضافه کنید که به‌واسطه‌ی آن، پیامی به‌طور اتوماتیک برای او فرستاده شود و محصول یا سرویس مشابه و جدیدی را به او معرفی کند و درواقع او را به سمت سایر چرخه‌ها در فرایند خرید هدایت کند.

۷٫ بر روی نتایج نظارت داشته باشید.(ایمیل مارکتینگ)

هر چند ماه یک‌بار گزارش‌های مربوط به ایمیل‌هایی که ارسال نموده‌اید را بررسی کنید، تا آن‌هایی که بهتر عمل کرده‌اند و نرخ کلیک بالاتری، چه در ارتباط با خود ایمیل و چه در ارتباط با لینک‌های موجود در آن داشته‌اند را شناسایی کنید. از مزیت‌هایی که این ایمیل‌ها دارند، در طراحی ایمیل‌های بعدی خود استفاده کنید.

اگر نتایج مورد انتظارتان را به دست نیاوردید ممکن است مشکل مربوط به کیفیت پیام یا عنوانتان باشد. تعدادی از ایمیل‌های خود را برای مشتریان وفادار خود بفرستید و ببینید که چگونه پاسخ می‌دهند، چه چیزهایی برای آن‌ها مطلوب است و به چه چیزهایی پاسخ نمی‌دهند. می‌توانید درازای وقتی‌که برای شما می‌گذارند خدمات رایگانی را به‌عنوان آفر برای آن‌ها در نظر بگیرید. یکی از تست‌های مرسوم این است که پیامی را با عناوین مختلف برای اعضای لیست خود بفرستید و ببینید که به کدام‌یک پاسخ بهتری می‌دهند.

چرا برخی ایمیل های تبلیغاتی بازدهی مناسبی ندارند؟

در ایمیل مارکتینگ، دو مانع بزرگ بر سر راه شما وجود دارد:

  1. ممکن است ایمیل های ارسالی شما در صندوقِ کاربر (اینباکس) زیرِ تعداد زیادی ایمیل دفن شوند و کاربر هیچوقت آن ها را مطالعه نکند. یا بدتر… ایمیل شما توسط سرور میزبان به عنوان اسپم شناخته شده و اصلاً در صندوق دریافت‌کننده نمایش داده نشود.
  2. اینکه ایمیل تان توسط کاربر مطالعه شود، اما کاربر بر روی لینک های موجود در آن کلیک نکند. یعنی نرخ کلیک یا CTR شما کم باشد. دلیل این موضوع عمدتاً ضعف در طراحی قالب ایمیل و محتوای آن است.

برای افزایش نرخ کلیک، از قالب واکنش‌گرا استفاده کنید

امروزه موبایل های هوشمند امکانات قابل توجهی را در اختیار ما قرار داده‌اند. تماشای فیلم، بازی کردن، ارسال پیامک و مکالمه تصویری تنها تعداد کمی از قابلیت های تلفن های هوشمند است. در این بین، یکی از کاربردی‌ترین امکانات موبایل‌های هوشمند، مشاهده و بررسی ایمیل‌های دریافتی است. این یعنی شما می توانید به راحتی از طریق تلفن همراه خود، ایمیل‌هایتان خود را مشاهده کنید و حتی برای دیگران ایمیل بفرستید.

طبق تحقیقات شرکت Litmus، در حال حاضر بیش از ۵۳% از ایمیل‌ها (در جهان) با استفاده از تلفن همراه خوانده می‌شوند. بنابراین یکی از نکات مهمی که در استراتژی ایمیل مارکتینگ خود باید به آن توجه کنید، ارائه یک تجربه منحصر بفرد به کاربران این تلفن‌های همراه است. و اینکار با استفاده از قالب‌های ریسپانسیو ممکن خواهد شد.

همیشه پس از ساخت و طراحی قالب ایمیل خود، مطمئن شوید که قالب طراحی شده در موبایل و تبلت هم به همان زیبایی است که در رایانه های شخصی. البته زیبایی تنها معیار یک ایمیل خوب نیست. ایمیل‌های شما باید کاربردی هم باشند و راحت خوانده شوند.

پیشنهاد می‌کنیم پیش از آنکه اقدام به ارسال انبوه ایمیل تبلیغاتی کنید، یکبار قالب خود را در تلفن همراه هم آزمایش کنید. شک نکنید که یک قالب ایمیل ریسپانسیو، تاثیر بالایی بر افزایش نرخ کلیک دارد.

برای ایمیل خود یک عنوان جذاب و وسوسه کننده بنویسید

شما باید کاری کنید که ایمیلتان از انبوه ایمیل‌های موجود در صندوق کاربر متمایز شود. یک راه هم بیشتر برای اینکار ندارید: انتخاب یک عنوان مناسب.

فرض کنید که در صندوق ایمیل یک کاربر، تقریباً ۲۰ ایمیل خوانده نشده وجود داشته باشد. مطمئناً او قصد ندارد تمام این ایمیل‌ها را باز کند. حتی این احتمال وجود دارد که یک نگاه سری به عنوان‌ آنها بیندازد و بعد در یک حرکت تمامشان را پاک کند. پس بهتر است ایمیل شما وجه تمایزی نسبت به سایر ایمیل‌های دریافتی کاربر داشته باشد و توجه او را به خود جلب کند.

امروزه نه‌تنها فناوری و نرم‌افزارهای مربوط به ایمیل مارکتینگ ارتقا یافته‌اند، بلکه شیوه‌ی ارتباطات ایمیلی مردم نیز متحول شده است و این، تغییرات شگرفی در شیوه‌ی بازاریابی صاحبان تجارت‌های کوچک و بزرگ به وجود آورده است. تبلیغات ایمیلی یکی از مؤثرترین شیوه‌های بازاریابی است که به ارتقا و بهبود روابط شما و نرخخ کلیک و نرخ تبدیل (کاربر به مشتری وفادار) کمک می‌کند.

Open chat